Makkelijk! Rucola vers in huis.

Koop je een grote (én dure) zak rucola en na een paar dagen is het al aan het verpieteren in je koelkast. Slappe, ouwe sla eten? Meh…dus vaak beland een halve zak in de afvalton. Jammer!

Je kunt eenvoudig, simpel, snel en goedkoop altijd verse rucola bij de hand hebben. Geen verspilling meer!

En ‘vers van het land’.

  1. Koop een zakje met rucolazaad.
  2. Neem een pot of bak en vul dit met potgrond.
  3. Zaai het zaad zoals op de verpakking staat aangegeven. Als je het binnen kweekt kun je het hele jaar door zaaien en oogsten. Als je het buiten kweekt, zet het dan niet naast koolsoorten.
  4. Goed bemeste plantjes groeien snel en smaken minder bitter. Als de plantjes te nat staan, verliest het aroma.
  5. Als de jonge blaadjes groeien kun je deze per stuk afknippen of als een bosje. Ouder blad is wat minder mals en stugger.

Rucola-feitjes:

  • Is zeer rijk aan vitamine C.
  • Heeft een anti-bacteriële werking.
  • Bevordert de spijsvertering.

Spice up your life!