Gezamenlijke tuin voor mensen met een beperking

In deze tuin kunnen menen die in dit


appartementencomplex wonen straks heerlijk genieten van een dynamische belevingstuin. Waar een korte wandeling gemaakt kan worden, bloemen geplukt worden om mooie boeketten te schikken, lekker eten in de schaduw van de bomen, activiteiten en bijeenkomsten in een blokhut en zelf groente en fruit verbouwen en oogsten op kleine schaal.

 

Ontwerp

Het ontwerp sluit aan bij een bestaande situatie en is qua vormgeving zodanig aangepast dat het totaal als een eenheid wordt ervaren. Een zichtlijn vanuit het hart van het gebouw en hoge en lage lijnen door de tuin door middel van siergras (hoog) en een padenstructuur (laag). Hierdoor ontstaat er een speels effect en tevens privacy in de tuin. Het zicht naar de omgeving toe blijft open, maar wordt gesierd door prachtige prairiebeplanting. Waar nodig wordt het zicht geblokkeerd door hoge (wintergroene) heesters. Er is overal plek om even op een bankje te zitten of even bezig te zijn.

 

In samenwerking met Passie voor tuinen