Herinrichting schoolplein

 

Het schoolplein was toe aan een nieuwe inrichting. Het schoolplein nodigde weinig uit om de omgeving op een speelse manier te ontdekken. En daarvoor heeft Sense D-Sign een nieuw plan ontworpen. Samen met de directie en medewerker Huisvesting en Facilitair beheer hebben we het geheel en de wensen geïnventariseerd. Het is belangrijk dat er een duidelijke afbakening/inrichting komt, zodat de kinderen vrij en veilig kunnen spelen zonder elkaar te hinderen.

 

Reacties om blij van te worden

Na het zien van de eerste schetsen en 3D-animaties vertelde de directeur dat ze helemaal enthousiast is geworden en dat zij dit met een aantal betrokken mensen van de school gaat bespreken. Dit was in goed aarde gevallen: “De plannen zijn heel enthousiast ontvangen!”.

Nu na de aanleg vertelt de directeur:

“Het nieuwe schoolplein bevalt goed en is heel fijn. De plannen zoals we dat bedacht hebben werken goed en het is echt helemaal wow”.

 

Oude situatie (januari 2017)

 

Inrichten met groen

Beplanting maakt het aanzicht van het schoolgebouw aantrekkelijker en biedt afstand van de leslokalen en kantoren. De afstand is met name bedoeld voor meer privacy en rust in de leslokalen en kantoren. Ook is er vanuit de leslokalen en kantoren direct zicht op groen wat een rustgevende en verkoelende werking heeft. In een groene omgeving zijn mensen productiever aan het leren of werken. Omdat de kinderen van de onderbouw het meeste spelen op het schoolplein is het belangrijk dat de inrichting met groen gericht is op de jongere kinderen. De aanwezigheid van groen in hun omgeving is van belang voor de ontwikkeling om hun zintuigen te leren gebruiken en te verbinden met mens en omgeving. Als de kinderen regelmatig verblijven in een meer natuurlijke omgeving bevordert dit de concentratie dat met name belangrijk is voor het leerproces op school.

Meerstammige struik
Bron: https://www.ebben.nl/nl/treeebb/amlamarc-amelanchier-lamarckii/

Bron: https://www.ebben.nl/nl/treeebb/amlamarc-amelanchier-lamarckii/