Schoolplein herinrichting

Op een basisschool in Enschede is het schoolplein opnieuw ingericht. Zintuin heeft hiervoor het ontwerp gemaakt.

Anouck Haven (locatieleider) en Karin Snijder (Consent – facilitair beheer) waren aangenaam verrast bij het zien en bespreken van het ontwerp. “Ik wist niet wat ik moest verwachten. Nu ik dit zie word ik heel blij en enthousiast.

 

“Heel creatief gedaan.”,

vertelt Anouck. Tijdens de uitleg van het ontwerp zegt Karin:

“Je hebt echt goed geluisterd naar onze wensen en ze ingepast in het ontwerp. Heel goed.”

Het ontwerp

Het schoolplein is een plek waar kinderen van iedere leeftijdscategorie veilig kunnen spelen en al spelenderwijs op ontdekking uit kunnen gaan. De vormgeving is speels opgezet met ronde en organische vormen waardoor het grote schoolplein, ruimtelijk gezien, meer beleving krijgt. De ronde vormen zorgen dieptewerking en de beplanting zorgt voor hoogte. Ook krijgen verschillende functies/speelplekken een eigen ruimte op het schoolplein.

 

Oude situatie

Het gehele schoolplein is groot en oogde leeg ondanks allerlei speelvoorzieningen voor de kinderen. De speelondergrond is door de intensieve betreding veranderd in één grote zandmassa wat problemen gaf.

huidig

Oude situatie (voorjaar 2016)