Schoolplein voor de kleintjes

Dit schoolplein krijgt alle ruimte voor spelen, ontmoeten, leren en samenzijn. Kinderen uit de onderbouw hebben de ruimte om lekker te ‘racen’ wat ze nu ook al zo graag doen. Of spelen in een boomhutje of balanceren over de hindernisbaan die tevens dient als grote zitbank. Klimmen kan tegen de muur van het schuurtje en als ze vallen, vallen ze in een grote zandbak!

 

“Als ik dit ontwerp nu zie is dit alles wat we zo graag wilden voor dit schoolplein. We kunnen niet wachten tot het klaar is.”, aldus de directeur van deze basisschool.

 

GROEN

Het schoolplein mag open en uitnodigend eruit komen te zien. Hoge hekken verdwijnen en in de plaats ervoor komen lage groene afscheidingen aan de rand en voor het gebouw. Groen maakt het aanzicht van de school meteen vriendelijker een aantrekkelijker. En groen doet niet alleen dat, het zorgt ook voor een stukje rust in de klas, omdat er een groene ruimte zit tussen schoolplein en lokaal en kinderen kijken vanuit het leslokaal naar groene planten. En dat geldt voor elk zicht van binnen naar buiten toe.

 

Aan de achterzijde van de school wordt een onderhoudsvriendelijk en af te sluiten terrein ingericht voor het fietsenstallen. Het wordt ingericht met wilde grassen en bloemen. Goed voor natuur, water en mens.

Aan de voorzijde van de school komen verdiepte beplantingsbakken waar water heel kort opgevangen wordt en vertraagd afgevoerd wordt. Dat water kan weer gebruikt worden op de natte zandspeelplek waar het omhoog gepompt wordt.

Tegen het bestaande hekwerk groeien straks bloeiende klimplanten.

 

Aan de ouders is ook gedacht. Zij kunnen op een zitbank onder de bomen wachten op hun kinderen.