Een nieuw huis, maar wat doen we met de tuin?

nieuwhuis_2Als u gaat verhuizen en u heeft een nieuw huis gebouwd of u trekt in een andere woning dan is het altijd even wennen voordat het echt uw ‘thuis’ wordt. Het is een hectische tijd waarin alles en iedereen een plek moet krijgen. Er wordt veel tijd en geld gestoken in het creëren van uw nieuwe woonomgeving en als alles eindelijk klaar is dan wordt vaak de tuin ‘vergeten’ of is uw budget niet meer toereikend voor de aanleg van uw nieuwe tuin. Ook is het begrijpelijk dat u gewoonweg even rustig aan wilt doen na zo’n drukke periode en dat de tuin later wel komt. Maar dan gaat het gewone leven weer verder en komt bijvoorbeeld het voorjaar of de zomer eraan en wilt u ook buiten kunnen vertoeven.

 

Vaak gebeurt er ad hoc iets en wordt bestrating of een paadje aangelegd, maar dan is het nét niet wat u zich had voorgesteld of past het niet meer in een later stadium bij de aanleg van uw tuin en moet er alsnog veel aangepast worden.

 

proces001Het is raadzaam om op voorhand al een plan te ontwikkelen voor uw tuin. Bijvoorbeeld welke stijl bij u past en bijvoorbeeld wat u wel of niet wilt in een tuin en wat de tuin voor u betekent, met andere woorden wat is uw doel met uw tuin? Dit proces is nog heel vrij en u hoeft nog niet na te denken over het beschikbaar budget. Het is het begin van het creëren van uw woonomgeving waarin u zich prettig voelt.

 

 

 

Heeft u moeite met het ontwikkelen van ideeën voor uw tuin of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw tuin waar u écht van kunt genieten? Aarzel niet en maak vrijblijvend een afspraak met mij.

 

 

 

Wat kunt u van mij verwachten?

  1. Het kunnen vertalen van uw gevoel en wensen naar een ruimtelijk beeld en tuinontwerp.
  2. Professionele dienstverlening.
  3. Enthousiasme.
  4. Inspiratie geven voor uw woonomgeving en eventuele alternatieven benoemen.
  5. Samenwerking.
  6. Verder kijken dan de kavelgrenzen.