HOE KRIJG JIJ DAT HEERLIJKE GEVOEL OM BUITEN TE ZIJN?

Als jij geen prettig gevoel krijgt in je eigen tuin dan moet er iets veranderen!

 

⚀Maak gebruik van je ZINtuigen.

 

⚁Zorg dat je uitgenodigd wordt door het UITZICHT vanuit je huis. Het moet juist geen beeld zijn waarvan je de kriebels krijgt.
Misschien kijk je vanuit het het huis op een rommelige plek, een lelijke muur of schutting. Maak het mooi zoals jij dat wilt.

 

⚂Richt plekken in je tuin in die geschikt zijn voor wat je op die plek wilt doen. Richt het MULTIFUNCTIONEEL in, want op sommige momenten wil je beschut zitten als je lekker aan het eten bent en soms wil je lekker uitwaaien als het bloedheet is.

 

⚃Kies PLANTEN en BOMEN die je mooi vindt en denk na van welk seizoen jij het meest geniet. Je kunt jouw beplanting hier op afstemmen.

 

⚄De GEUR in een tuin is ook erg sfeerbepalend. Kies voor geuren die FIJNE herinneringen oproepen van bijvoorbeeld je vakantie of uit je jeugd. Geurende bloemen kunnen ervoor zorgen dat jij ervan geniet om buiten te zijn.
Niet alleen bloemen maar ook hout geeft een bepaalde geur af en voor veel mensen ruikt vers gemaaid gras lekker fris. De geur van waterdruppels op warme tegels of regen/mist in de lucht na een warme dag.

 

⚅WATER kan er ook voor zorgen dat jij je prettig voelt in een tuin. Het geluid ervan of het zicht erop. Of zelfs dat je erin kunt zwemmen of dat dieren er gebruik van maken. En jij ernaar kunt kijken.

 

⚅⚀Vind je gras onder je blote voeten fijn of de hete tegels? Of lekker een houten terras of pad waarover je je begeeft. Kiezels of steentjes om overheen te lopen. Welke TEXTUUR VOELT goed?

 

Dit waren een aantal ideeën om lekker te genieten in jouw tuin.

 

Wat is voor jou de trigger om buiten in je tuin te vertoeven?