Hoe ziet een samenwerking met een tuinontwerper eruit?

Eerst een verhelderend inspiratiegesprek. Hierin wordt duidelijk wat er allemaal bij komt kijken, voordat je een tuinontwerp hebt en je krijgt een eerste indruk hoe jouw tuin eruit kan komen te zien!

Het NAJAAR is perfect om de ideeën voor jouw tuin uit te gaan werken. Waarom? Een aantal redenen kort op een rij:

 

  1. Het kost tijd om de plannen te verwerken naar een goed tuinontwerp. Dat is niet binnen 2 weken gedaan. Trek er meer tijd voor uit om goed afgewogen keuzes te maken en praktische oplossingen te bedenken. Eerst bespreken we alle wensen en daarna wordt de tuin en omgeving geïnventariseerd, ingemeten, tekeningen digitaal opgezet, schetsen gemaakt, bespreken we ze en voeren we wijzigingen door.
  2. Als we verder gaan richting tuinontwerp maak je keuzes over de kleuren, hoogte, afscheidingen, looproutes, beplanting, verlichting en materialen enz. Je bezoekt leveranciers om bijvoorbeeld stenen en tegels te bekijken. Die hebben in het najaar meer tijd om jou goed van dienst te zijn.
  3. Beplanting moet op voorraad zijn bij de kweker. Als je tijdig besteld kunnen ze het in het voorjaar alles netjes voor je klaar hebben staan of leveren.
  4. De hovenier kan met jouw tuinontwerp de aanlegkosten berekenen en rekening houden in de planning voor de aanleg van de tuin. In het voorjaar is het vaak lastig om een plekje te bemachtigen. Dus jij staat als eerste in de rij.
  5. In het najaar zijn de avonden kort, is het te koud of te donker om in de tuin of buiten te zijn. Dus waarom niet lekker binnen bezig zijn met jouw tuin en zodra de eerste zonnestralen in het voorjaar komen zit jij al te genieten!